SZJA 1%-ának felajánlásához adószámunk:
18709292-113

MADARAK és FÁK NAPJA 2021.

VÉGRE !!!!!

2020-ban elmaradt az ismert okok miatt és most is csak egy szokatlan időpontban sikerült megtartani.

De sikerült, hiszen ez már "beleégett" a piliscsabai rendezvények közé. A pokoli meleg sokakat elriasztott, de így is 50-60 körül vettek részt.

Dr. Déri János a Hortobágyi Madárkórház igazgatója - egyesületünk tiszteletbeli tagja - örömmel fogadta el meghívásunkat.

Hozott egy beteg madarat és ott az egyik asztalon símán bekötött egy infúziót a madárba.

Közben beszélt, mesélt, érdekesnél érdekesebb információkat osztott meg velünk.

Nagyon jól sikerült rendezvény volt.

 

SZOMSZÉDOLÓ GRILL-2020.

A 2014-ben hagyomány-teremtő szándékkal indított „Szomszédoló grill- party”-t ismét – már hetedik alkalommal – megrendeztük.

Nem véletlenül mondták régen, hogy egy jó szomszéd többet ér, mint a távolban élő rokon.

Régebben a kertes házakban lakók – hasonlóan a falun élőkkel –, ismerték egymást, a szomszédok gyakran összejártak. Ma már az elmagányosodás jellemző ezekre a lakóközösségekre is. Nemcsak az egy utcában lakók, de gyakran még a közvetlen szomszédok sem ismerik egymást. Évtizedek telhetnek el úgy, hogy egymás nevét sem ismerik az emberek… Pedig egymás üdvözlése, egy mosoly, néhány jó szó, áldásos hatású lehet…

 

Továbbra is szeretnénk, hogy ne csak látásból ismerjük a lakótársainkat, hanem közeledjünk egymáshoz és törődjünk a körülöttünk élőkkel, többet, mint eddig.

A „Szomszédoló grill-party”-val alkalmat kívántunk teremteni arra, hogy a Csabagyöngyén élő emberek találkozzanak szomszédjaikkal, baráti, jó szomszédi kapcsolatot építsenek.