SZJA 1%-ának felajánlásához adószámunk:
18709292-113

MADARAK ÉS FÁK NAPJA 2018.

 

A Csbagyöngye Egyesület most – idén 9. alkalommal – is megrendezte a Madarak és Fák Napját. A nyárias melegben, verőfényes napsütésben nagyon jó hangulatú vasárnap volt.

A résztvevők kevesebben voltak, mint tavaly, de akik eljöttek – gyerekek, felnőttek, nyugdíjasok – mind jól érezték magukat.  Mivel szinte szájról-szájra jár a híre ennek az eseménynek, így az ország több helységéből is jönnek és hozzák magukkal az ismerőseiket. Egyre gyarapodik azok száma is, akik külföldről érkeznek. 

A benzinkúttól az erdőn keresztül érkező túrázókat hortobágyi zenekar fogadta, akik a slambucfőzés „melléktermékeként” végig zenélték a rendezvényt. Mindezt rendkívül kulturáltan, kellemes háttért adva a szép időnek, a környezetnek, az ebédnek és a programoknak. A kapcsolatunk velük egyre szorosabb, most már nincs nélkülük ez a rendezvény.

 

Mint ahogy Pálvölgyi István mesterszakács és csapata szolgálata nélkül sem elképzelhető már ez a hagyományos nap. Most szürke marhából bográcsban készült pörkölt volt a menü, friss kenyérrel, savanyúsággal. Egy „beugróval” odébb a hortobágyi "csikósok" már említett slambucát kóstolhatták meg a vendégek. Természetesen az italokból is fogytak rendesen.

A Gomba szikla meglátogatása már kötelező rítusa a Madarak és Fák Napjának, hiszen ennek a híres természeti csodának egyre nagyobb a híre. Nemcsak az országban, de külföldön is.