SZJA 1%-ának felajánlásához adószámunk:
18709292-113

SZOMSZÉDOLÓ GRILL-PARTY 2017

 

A 2014-ben hagyomány-teremtő szándékkal indított „Szomszédoló grill- party”-t ismét – már negyedik alkalommal – megrendeztük.

Nem véletlenül mondták régen, hogy egy jó szomszéd többet ér, mint a távolban élő rokon.

Régebben a kertes házakban lakók – hasonlóan a falun élőkkel –, ismerték egymást, a szomszédok gyakran összejártak. Ma már az elmagányosodás jellemző ezekre a lakóközösségekre is. Nemcsak az egy utcában lakók, de gyakran még a közvetlen szomszédok sem ismerik egymást. Évtizedek telhetnek el úgy, hogy egymás nevét sem ismerik az emberek… Pedig egymás üdvözlése, egy mosoly, néhány jó szó, áldásos hatású lehet…

Továbbra is szeretnénk, hogy ne csak látásból ismerjük a lakótársainkat, hanem közeledjünk egymáshoz és törődjünk a körülöttünk élőkkel, többet, mint eddig.

A „Szomszédoló grill-party”-val alkalmat kívántunk teremteni arra, hogy a Csabagyöngyén élő emberek találkozzanak szomszédjaikkal, baráti, jó szomszédi kapcsolatot építsenek.

 

 

Augusztus utolsó vasárnapján kellemes idő volt és meglepően sokan voltunk, bár még így sokan kihasználták nyaralásra a jó időt. A helyszín a megszokott Domb utcai üres telken volt, de utoljára. Az egyik üres telken már építkeznek, a másikon ősszel kezdődik hasonló mutatvány. A leendő új lakók is megjelentek és gyorsan ment az ismerkedés. Most is késő estig tartott a buli és nagyon jól éreztük magunkat.