SZJA 1%-ának felajánlásához adószámunk:
18709292-113

MADARAK és FÁK Napja 2019.

A Csabagyöngye Egyesület idén 10. alkalommal rendezte meg a Madarak és Fák Napját, ennek apropóján választottuk a rendezvény mottójául : 

10 év - a jövőnk múltja

 

 

Az indulás „szomorú” volt, mert esett az eső. Ezért az erdőn keresztüli túra elmaradt és kocsikkal vittük fel a tisztásra az érdeklődőket. Szerencsére 10 órakor elállt az eső és gyönyörű, verőfényes idő köszöntött ránk. Sajnos sokan megijedtek az esőtől, de 12 órás kezdésre már meglepően sokan lettünk. Az ország más településeiről és külföldről is érkeztek.  

A hortobágyi szabadidős egyesület zenekara a slambuc-főzés „melléktermékeként” végig zenélte a rendezvényt. Mindezt rendkívül kulturáltan, kellemes háttért adva a szép időnek, a környezetnek, az ebédnek és a programoknak. Most már nincs nélkülük ez a rendezvény.

 

 

Mint ahogy Pálvölgyi István mesterszakács és csapata nélkül sem elképzelhető már ez a hagyományos nap. Most pulykaragu levessel, valamint platnin készült fantasztikusan fűszerezett flekkennel, különféle savanyúságokkal és friss kenyérrel kényeztették az ízlelő-bimbóinkat Természetesen az italokból is fogytak rendesen.

 

 

A Gomba szikla meglátogatása már kötelező rítusa a Madarak és Fák Napjának, hiszen ennek a híres természeti csodának egyre nagyobb a híre. Nemcsak az országban, de külföldön is. Éppen a rendezvényünk előtt egy héttel jelent meg egy cikk a Turista Magazinban a Gomba szikláról, ami várhatóan további turistákat vonz Piliscsabára.

Farkas András polgármester egyesületünk részére átadta a képviselő-testület által adományozott Piliscsabáért emlékplakettet. A Buda Környéki TV híradása az alábbi linkre kattintva megtekinthető.

https://youtu.be/RdFyWnFkslk

 

 

Egyesületünk elnöksége az egyesület tiszteletbeli tagjává fogadta dr. Déri Jánost a Hortobágyi Madárkórház igazgatóját és az ezt igazoló oklevelet és Hegedűs Kata (egyesületünk tagja) által készített kisplasztikát adtuk át részére.

 

 

dr. Déri János  Hortobágyi Madárkórház igazgatója (a madárdoktor) tartott előadást a madarak mentéséről és arról, hogy miért is van szükség a madarakra.

Ebéd után még eredményt hirdettünk az óvodások és az iskolák alsó tagozatosainak indított rajzversenyen.  A díjakat a budapesti állatkert és a szentendrei skanzen adományozta.

Nagyszerűen sikerült a rendezvény. Örülünk, hogy mindenki jól érezte magát.

Németh András - Styevola István - Tóth Sándor

                  szervezők