SZJA 1%-ának felajánlásához adószámunk:
18709292-113

SZOMSZÉDOLÓ GRILL-2020.

A 2014-ben hagyomány-teremtő szándékkal indított „Szomszédoló grill- party”-t ismét – már hetedik alkalommal – megrendeztük.

Nem véletlenül mondták régen, hogy egy jó szomszéd többet ér, mint a távolban élő rokon.

Régebben a kertes házakban lakók – hasonlóan a falun élőkkel –, ismerték egymást, a szomszédok gyakran összejártak. Ma már az elmagányosodás jellemző ezekre a lakóközösségekre is. Nemcsak az egy utcában lakók, de gyakran még a közvetlen szomszédok sem ismerik egymást. Évtizedek telhetnek el úgy, hogy egymás nevét sem ismerik az emberek… Pedig egymás üdvözlése, egy mosoly, néhány jó szó, áldásos hatású lehet…

 

Továbbra is szeretnénk, hogy ne csak látásból ismerjük a lakótársainkat, hanem közeledjünk egymáshoz és törődjünk a körülöttünk élőkkel, többet, mint eddig.

A „Szomszédoló grill-party”-val alkalmat kívántunk teremteni arra, hogy a Csabagyöngyén élő emberek találkozzanak szomszédjaikkal, baráti, jó szomszédi kapcsolatot építsenek.

 

A COVID miatti őrület kétségessé tette, hogy meg tudjuk tartani a rendezvényt. Már elmaradt a tavaszi takarítás, a Madarak és Fák napja is. Végül szeptember 19-én mégis megtartottuk a Szomszédolót. Az időjárás tökéletes volt, 24-25 fok, kellemes napfény. Sokan voltunk, sok gyerekkel (50 körül). A helyszín a Domb utca közepén volt. Lezártuk az utcát, kipakoltuk a sátrakat, padokat, asztalokat. Most piknik alapon szerveztük a bulit, de az egyesület biztosított a hozottakon kívül mást is. Tóth Sanyi és segítői sütötték a tarját, csirkét. Mindenki hozott valamit, ki ezt, ki azt. Svédasztalosan külön asztalokra kerültek az ételek, saláták, sütemények. Újonnan ideköltözöttek is megjelentek, voltak, akik azonnal be is léptek az egyesületbe.

 

Az ételek, saláták és a sütemények mellett rengeteg különféle ital is megjelent. Csupa A betűs: A sör, A bor, A pálinka. Most is késő estig tartott a buli és nagyon jól éreztük magunkat.