SZJA 1%-ának felajánlásához adószámunk:
18709292-113

SZOMSZÉDOLÓ GRILL-PARTY 2019.

A 2014-ben hagyomány-teremtő szándékkal indított „Szomszédoló grill- party”-t ismét – már hatodik alkalommal – megrendeztük.

Nem véletlenül mondták régen, hogy egy jó szomszéd többet ér, mint a távolban élő rokon.

Régebben a kertes házakban lakók – hasonlóan a falun élőkkel –, ismerték egymást, a szomszédok gyakran összejártak. Ma már az elmagányosodás jellemző ezekre a lakóközösségekre is. Nemcsak az egy utcában lakók, de gyakran még a közvetlen szomszédok sem ismerik egymást. Évtizedek telhetnek el úgy, hogy egymás nevét sem ismerik az emberek… Pedig egymás üdvözlése, egy mosoly, néhány jó szó, áldásos hatású lehet…

Továbbra is szeretnénk, hogy ne csak látásból ismerjük a lakótársainkat, hanem közeledjünk egymáshoz és törődjünk a körülöttünk élőkkel, többet, mint eddig.

A „Szomszédoló grill-party”-val alkalmat kívántunk teremteni arra, hogy a Csabagyöngyén élő emberek találkozzanak szomszédjaikkal, baráti, jó szomszédi kapcsolatot építsenek.

 

Augusztus 25-én sikerült kifognunk egy tökéletes időjárást. Szűrt napfény, meleg idő, kicsit lengedező szél.

Sokan voltunk, sok gyerekkel (52-en). A helyszín a Domb utca közepén volt. Lezártuk az utcát, kipakoltuk a sátrakat, padokat, asztalokat. Most piknik alapon szerveztük a bulit és tökéletesre sikeredett. Mindenki hozott valamit, ki ezt, ki azt. Svédasztalosan külön asztalokra kerültek az ételek, saláták, sütemények. Külön megemlítendő Pálfy Peti halászléje, amit ott a helyszínen rittyentett.

 

Szinte forgószínpad szerűen ment a buli, hiszen elmentünk a kajáért, utána valahová leültünk, így folyamatosan másokkal beszélgettünk.

Az ételek, saláták és a sütemények mellett rengeteg különféle ital is megjelent. Most is késő estig tartott a buli, 1/2 10 körül pakoltunk el, ezt az időpontot már kezdjük belőni és nagyon jól éreztük magunkat.