SZJA 1%-ának felajánlásához adószámunk:
18709292-113

Új szervezet alakult

Megalakult a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) Piliscsaba területi szervezete.

2008. június 15-én a Csabagyöngye Egyesületből azok, akik egyben az NJSZT tagjai is, megalakították az NJSZT Piliscsaba területi szervezetét. Az alakuló ülésen részt vett Tóth Ferenc úr, az NJSZT elnökhelyettese is.

Az alapítók egyhangú szavazata alapján a szervezet elnöke: Dr. Kocsis Kálmán. Az alapítók egyhangú szavazata alapján a szervezet titkára:  Buday Gergely. A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság elnöksége 2008. június 26-i elnökségi ülésén egyhangúlag jóváhagyta szervezetünk megalakulását és  támogatja célkitűzéseinket.

Újonnan létrejött szervezetünk mozgalmat kíván indítani településünkön és a térségünkben

                                                    A digitális esélyegyenlőségért.

„A civil társadalom iránti szakmai felelősségvállalásának tudatában Digitális Esélyegyenlőség néven országos mozgalmat indított a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT). A cél az, hogy rövid időn belül mindenki teljes értékű tagja lehessen az információs társadalomnak: a számítógép és a világháló használatának lehetősége és képessége mindenki rendelkezésére állhasson”.

Ennek érdekében olyan programot vázoltunk fel, amely megfelel ennek a kihívásnak.

Szeretnénk létrehozni egy olyan, az interneten működő oktatási rendszert, amely segítségével otthonról, kényelmesen vehetnek részt korrepetálásokon, vagy szakmát adó képzéseken, továbbképzéseken olyan hallgatók, akik bármilyen akadályozottság miatt nem tehetik meg, hogy bejárjanak az oktatási intézménybe. (A tanári oldalon is hasonló elképzeléseink vannak. Pl. gyesen lévő oktatók). Ezt neveztük el digitális akadálymentesítésnek.

Másik elképzelésünk, hogy egyénre szabottan segítünk „játszva” megtanulni a számítógép kezelését minden közéleti szereplőnek (természetesen nem kizárva bárkit, aki ezt igényli), aki ezzel hadilábon áll.

Összefogást kínálunk a civilszervezeteknek és az Önkormányzatnak, abból a célból, hogy elősegítsük az e-ügyintézés minél előbbi megvalósulását Piliscsabán.

Ez csak néhány példa azok közül, amin szeretnénk munkálkodni. Reméljük jó tapasztalatokat sikerül szereznünk és azokat felhasználva ezt a tevékenység-sorozatot fokozatosan ki lehet terjeszteni a Pilis-vidéke Akciócsoport által lefedett területre (Pilisvörösvártól Szentendréig)