SZJA 1%-ának felajánlásához adószámunk:
18709292-113

A kutyák ismét támadtak

2009. szeptember 6-án reggel ½ 8 és ¾ 8 között Fehér György (2081 Piliscsaba, Kilátó u. 10.) kutyái és Dieter Hammerlein (2081 Piliscsaba, Csabagyöngye sétány 6.) kutyája falkában megtámadtak és elpusztítottak egy őzgidát a Máriapark utca és a Csabagyöngye lakóparkot összekötő úton. Az esetet látta Kiss János Máriapark utca 9. sz. alatti lakos, aki éppen akkor sétáltatta kutyáját pórázon. Szerencsére botjával el tudta ijeszteni a kutyákat, de az őzgidán már nem lehetett segíteni.

Telefonon jelentettem az esetet Platsek Károlynak, aki rögtön intézkedett és elszállították az őzgida tetemét.

2004. óta sok olyan eset volt, amikor kutyákat, embereket, kocsikat támadtak meg az említett állatok. Rendszeresen megtettük a bejelentéseket, sőt Piliscsaba jegyzőjének személyesen is elmondtuk a gondjainkat, amikor közgyűlésünkön részt vett ebben az évben. Akkor megígérte, hogy haladéktalanul intézkedik. Piliscsaba ebtartási rendelete is szigorúan szabályozza ezt a kérdést, de amióta lakóparkunk „Lakó-pihenő” övezetté vált, az erre vonatkozó szabályok még szigorúbb megítélés alá esnek. Sajnos azóta sem történt semmi érdemleges intézkedés.

 

A feljelentést megtettük az említett urak ellen. Reméljük most már lesz eredménye, mielőtt még olyan esemény következne be, aminek következményei beláthatatlanok.