SZJA 1%-ának felajánlásához adószámunk:
18709292-113

Mit tegyünk amíg a mentő megérkezik?

A Piliscsabai Védőnői Szolgálat szervezésében 2009. március 21-én, szombaton délelőtt 9 órától a Magyar Gyermekmentő Alapítvány gyermekintenzíven és rohamkocsin dolgozó orvosai, szakápolói jönnek el és tartanak ingyenes oktatást mindenkinek a Iosephinumban, akit a gyermek mentés érdekel. Igényfelmérés céljából jelezzék, ha részt kívánnak venni az oktatáson, hiszen annyi oktató jön, hogy 15-20 fős csoportokban jól lehessen dolgozni. Jelentkezni a reggeli órákban (8-9-ig) telefonon a rendelő számán lehet : 375-310 vagy 375-290/ 11-es mellék (védőnői szoba) vagy személyesen bármelyik védőnőnél.
Kedves szülők, nagyszülők, leendő édesanyák és édesapák !
 
Nagy boldogság az, ha egy családba kisgyermek születik. Gyakran könnyeket csal a szemünkbe a baba első mosolya, gőgicsélése, vagy éppen életének első lépései.
Egy gyermek születése azonban mindig felelősséggel is jár. Attól a pillanattól kezdve, hogy megtudjuk:gyermeket várunk, az öröm mellett aggodalom is költözik a szívünkbe. Hiszen ránk van bízva egy emberi élet! Nekünk kell őt gondozni, megóvni a veszélyektől, ápolni, ha beteg és később megmutatni a helyes utat - minden értelemben.

Minket védőnőket főleg a prevencióra - azaz a megelőzésre - képeztek ki. Hogyan gondozzuk a csecsemőt, hogy egészséges maradjon, milyen egyszerű - higiénés és egyéb - szabályokkal előzhetők meg a betegségek, balesetek. Látogatásaink alkalmával mindig felhívjuk a figyelmet a csecsemőkre vagy a épp a totyogós kisdedekre leselkedő veszélyekre, illetve azok megelőzésére. (Sok csecsemőkori baleset lenne megelőzhető például azzal, ha a kicsit mindig a védelmet nyújtó kiságyba helyeznék vissza a szülők - de erről talán majd máskor...)

Munkánk során nem egyszer teszik fel a kérdést: mit tegyek, ha mégis megtörtént a baj ? Ha riaszt a légzésfigyelő, ha leesett a baba az ágyról...
Éppen ezért a Védőnői Szolgálat szervezésében 2009. március 21-én, szombaton délelőtt 9 órától a Magyar Gyermekmentő Alapítvány gyermek-intenzíven és rohamkocsin dolgozó orvosai, szakápolói jönnek el és tartanak ingyenes oktatást mindenkinek, akit a téma érdekel. Helyszín: a Iosephinum, a jelentkezők számától függően terme vagy termei.
.Aki eljön számítson arra, hogy 3-4 órás gyakorlati útmutatást kap arról, mit tegyen lázgörcs, égés vagy éppen a légutakba került idegen test esetén, és mi az, amit semmiképp ne tegyen. Szó lesz a szakszerű segítségkérésről és az eszköz nélküli újraélesztésről is, sőt arról,mit tanácsolnak a szakemberek, mi az a néhány dolog, amit érdemes otthon vagy az autóban tartani ilyen esetekre.
Mindenkit várunk, korhatárra való tekintet nélkül, hiszen reményeink szerint egyszer mindenkiből szülő lesz, a nagyszülők pedig gyakran vigyáznak unokáikra.

Ne felejtsék, lehet, hogy az utcán vagy az óvodában, iskolában menthetik meg esetleg egy gyermek életét !
Vigyázzunk együtt gyermekeinkre !