SZJA 1%-ának felajánlásához adószámunk:
18709292-113

Gombatanfolyam indul Piliscsabán

A Sárközy Péter Alapítvány a Biokultúráért közhasznú alapítvány, a Pilisi Biokertész Klub keretében alapfokú gombaismerői tanfolyamot szervez Piliscsabán.

A dr. Szántó Mária CSC mikológus, címzetes egyetemi docens által vezetett tanfolyam során 2009 tavaszán és őszén 18 alkalommal, alkalmanként 3-4 óra időtartamban, összesen 70 órás tanfolyam során 32 gombacsalád 110 leggyakoribb hazai gombafaj megismertetése történne.
A tanfolyam tananyaga a legfontosabb általános ismereteket tartalmazza a gombák önálló világáról, részletesebben foglalkozik a kalapos gombák általános jellemzésével, a kapcsolódó legfontosabb alapismeretekkel a gombamérgezésekről, a gombatermesztésről és a gombakereskedelemről.

Részletesen a 110 leggyakoribb hazai fajt tárgyalja, közöttük a halálosan mérgezőket, de az ehetőket is. A fajokat szövegesen, ábrákon, színes képeken, liofilizált példányok segítségével és terepgyakorlatokon is bemutatja, ismerteti. A fajok készségszintű megismerésében az ország elismert gombaszakértői nyújtanak segítséget.

Megfelelő számú jelentkező esetén előreláthatólag március elején indulna a tanfolyam.Tervezett összes költsége: 20 000.- Ft/fő. (Nagyobb számú résztvevő esetén az összeg csökkenhet.)  

A jelentkezéseket kérjük az alapítvány címére 2009. január 31-ig eljuttatni: dr. Solti Gábor 2081 Piliscsaba, Wesselényi u. 10., tel.: 26/373-743,