SZJA 1%-ának felajánlásához adószámunk:
18709292-113

2. Digitális Esélyegyenlőség konferencia


Teltházas érdeklődés mellett sikeresen lezajlott a 2. Digitális Esélyegyenlőség konferencia 2008. november 7-én, a Gellért Szállóban.
A konferencia ötletgazdája, szervezője és lebonyolítója, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) célja a gazdag programmal az információs társadalom helyzetének értékelése, a szakma, a civil szféra és a politika összehangolt cselekvésének támogatása, új lehetőségek, perspektívák bemutatása volt. Az előadók, köztük neves társadalomtudósok, informatikai és oktatási szakemberek, valamint politikusok, zömében nem éppen hurrá-optimizmusuknak adtak hangot, sőt, többen kifejezetten vészharangot kongattak. Mindez azt igazolja, hogy komoly létjogosultsága van az NJSZT Digitális Esélyegyenlőség programjának, amellyel a társadalom széles rétegeinek érdekeit képviseli, és a digitális szakadék egy nekifutással történő átugrását szorgalmazza olyan konkrét cselekvési programmal, amellyel lehetővé válhat, hogy Magyarország két-három éven belül a digitális írástudók országává váljon.
Egyesületünk részéről Németh András és Buday Gergely vett részt a konferencián.
Az előadások és a konferenciazáró kerekasztal-beszélgetés archívuma megtekinthető november 15-től, a http://njszt.kekalma.hu címen.

A konferenciáról és a 40 éves NJSZT díszvacsorájáról a galériában láthatnak képeket.