SZJA 1%-ának felajánlásához adószámunk:
18709292-113

Településfejlesztési Koncepció

Egyesületünk elnöksége a mai napon levelet intézett Kasza Péter polgármesterhez a Településfejlesztési Koncepció törvény szerinti véleményezési eljárásának megkezdése kapcsán.

Postacím: 2081 Piliscsaba Pf. 31
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 

KASZA PÉTER polgármester                                                                         2008. július 17.

Piliscsaba 
Tisztelt Polgármester Úr !
A Csabagyöngye Egyesület elnöksége nevében a következőkről szeretném tájékoztatni.
Nem értünk egyet azzal – amint az Piliscsaba honlapján is megjelent –, hogy a Településfejlesztési Koncepcióként aposztrofált tartalomjegyzéket úgy tálalják, mint vitaanyagot és ezt a törvény által előírt véleményezési eljárás megkezdéseként deklarálják. Évek óta sokan, sokféleképpen sürgették a Településfejlesztési Koncepciónak, mint településünk jövője alapdokumentumának elkészítését. Sajnos, bár már nyolc hónapja új főépítészünk van, ez idáig nem történt meg és a kiküldött anyagot sem tudjuk annak tekinteni.
Az emberek véleményét egy kérdőív segítségével óhajtják megtudni. Véleményünk szerint a kérdőív – amit kifejezett kérésemre sem kaptam kézhez és más úton voltam kénytelen (ha nem is teljes valójában) megtudni a tartalmát – csak kis hányadában használható arra, amire szánták. Ez egy szociológiai felmérés lesz, de a még a tézisszerű formájában sem létező fejlesztési koncepció elkészítését alig segíti majd elő. Ez inkább csak pótcselekvés, a felelősség áthárítása másokra. Azért van főépítészünk, azért választottunk képviselőket, polgármestert, hogy egy megfelelő vitaanyagot elkészítsenek, amit már tényleg lehet véleményezni, amiből már lehet építkezni. (Erre már voltak korábban példák.)
Sajnálattal kell közölnöm, hogy Egyesületünk – mivel csak részlegesen ért egyet a kérdőív tartalmával – nem óhajt részt venni a Csabagyöngyén lakók kikérdezésében.
A Településfejlesztési Koncepció törvény által előírt véleményezési eljárásában természetesen részt kívánunk venni és javaslatainkkal, észrevételeinkkel érdemben kívánunk hozzájárulni annak végleges formájához.
Üdvözlettel:

Németh András sk.

a Csabagyöngye Egyesület elnöke

Másolatot kap:  Dr. Gerák Zsuzsanna jegyző

                          Szoboszlai István bizottsági elnök

                          Pintér Balázs főépítész

                          Benyák Éva műszaki iroda vezetője